Automatikus bejelentkezés
belépés

Kárpátia Étterem és Söröző

Budapest
1053 Ferenciek tere 7-8.

mobil: 70/212-4020
fax: 318-0591
telefon: 317-3596
e-mail: marketing@karpatia.hu

Weboldal: http://www.karpatia.hu

Cégleírás:
1877-ben, az újonnan épült Ferenciek bazárjában Holzwarth György vett bérbe egy helyiséget étterem céljára, mely Csalányi Károly vezetésével hamar népszerűvé vált a pesti polgárok körében. Sokszor egészen a Ferences templomig nyújtózott az asztalra várók sora. 1925-ben a híres vendéglátó dinasztia, a Spolarich család vette meg az éttermet és a kor ismert művészeinek bevonásával hangulatos termeket alakítottak ki. Nekik köszönhető az étterem ma is látható, egyedülálló belső tere, mely a magyar gótikát és a török elleni harcokat idézi. 1934-en Károlyi László vette bérbe az éttermet és adta neki a ma is használatos Kárpátia nevet.

A Kárpátia 1949-ben került állami tulajdonba, 1957-ben pedig a HungarHotels lánc része lett. Berendezését a művelődési miniszter védetté nyilvánította, 1979-ben felújították. A privatizáció után 1997 októberében a nemzetközileg is elismert, korábban a Forum szállodát megnyitó és nagy sikerrel vezető, majd több évet külföldön dolgozó Dr. Niklai Ákos vette meg azzal a céllal, hogy Budapest ismert és újra elismert vendéglátóhelyévé tegye.

Ma a Kárpátia Étterem és Söröző 6 teremmel és számos szolgáltatással áll az Önök rendelkezésére. Bereznay Tamás mesterszakács méltán híres kreatív konyhájáról, mely a megújult magyar gasztronómiát képviseli, a nemzetközi divatkonyhák legfrissebb ízeivel fűszerezve. A kiajánlott ételekhez legjobban illő borokat Virágh Csaba sommelier válogatja.

A Kárpátia többéves tapasztalattal rendelkezik a rendezvényszervezés területén, az évek során számtalan sikeres rendezvényt bonyolítottunk le a Kárpátiában, illetve más helyszíneken, melyet referencialistánk is bizonyít.

Kulcsszavak: állófogadás , állófogadás lebonyolítása , borozó , élőzene , erdélyi konyha , esküvői rendezvény , étel , étterem , grillétel , halétel , koktélparty , különterem , MAGYAR , magyaros konyha , mediterrán étel , meghívó , meghívó tervezése , menükártya , múzeum , nemzetközi konyha , party service , rendezvény , rendezvényszervezés , rendezvényszolgálat , rendezvényszolgáltatás , sajtótájékoztató , SORA , söröző , terem , üzleti vacsora , vendéglátás , vendéglátóhely , zeneterem

Kárpátia Étterem és Söröző fotók

Kárpátia Étterem és Söröző - Tudakozó.hu Kárpátia Étterem és Söröző - Tudakozó.hu Kárpátia Étterem és Söröző - Tudakozó.hu Kárpátia Étterem és Söröző - Tudakozó.hu Kárpátia Étterem és Söröző - Tudakozó.hu Kárpátia Étterem és Söröző - Tudakozó.hu Kárpátia Étterem és Söröző - Tudakozó.hu Kárpátia Étterem és Söröző - Tudakozó.hu Kárpátia Étterem és Söröző - Tudakozó.hu